Samenwerkingsschool ‘De Swirrel’ in Britsum geopend

Samenwerkingsschool ‘De Swirrel’ in Britsum geopend

BRITSUM – De jongste kinderen Joost Zoomers en Shannen openden woensdag 14 september j.l. met een grote sleutel de nieuwe school voor de kinderen van De Trije Doarpen.

Jelle Woudstra, als oudste leerling van de school onthulde samen met wethouder Cees Vos van de gemeente Leeuwarderadeel, Mark Vrolijk van Onderwijsgroep Fier en Jaap Jansma van CBO G2 het naambord waarbij de naam ‘De Swirrel’ tevoorschijn kwam.

 Swirrel: Door elkaar bewegen

Deze unieke naam is bedacht door een ouder van de school, Wia van der Meer – Numan.

Swirrel is geen Friese of Nederlandse naam, maar lijkt op het Engelse woord ‘Swirl’. Swirl betekent dwarrelen, kolken, warrelen, wervelen. De school wil niet stilstaan, maar op een positieve manier  in beweging zijn en blijven. Warrelen betekent door elkaar bewegen en dat is precies wat de voormalige drie basisscholen o.b.s ‘De Homeie’ te Britsum, o.b.s. ‘Oan’t Skipperspypke’ te Koarnjum en c.b.s ‘De Foarikker’ te Britsum gaan doen in de nieuwe school.

 

Over de auteur

nikkiwp administrator