Stoomcursus geschiedenis Leeuwarderadeel

Stoomcursus geschiedenis Leeuwarderadeel

Zondagmiddag 15 januari geeft Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar een stoomcursus in de Skalm te Stiens ter voorbereiding op Culturele Hoofdstad 2018. In deze cursus wordt op luchtige wijze aandacht besteed aan de pareltjes in de geschiedenis van Fryslân en de Gemeente Leeuwarderadeel.

In het jaar dat Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is komen er veel gasten naar Fryslân. Die gasten willen de rijke Friese geschiedenis van stad en platteland meemaken. Het kunnen cultuurtoeristen zijn, maar ook nazaten van Friese emigranten die op zoek zijn naar hun roots. Zijn de bewoners van Fryslân erop voorbereid om die mensen te ontvangen? En hun vragen te beantwoorden? Na het volgen van deze stoomcursus weten ze het zeker. Tijdens de cursus vertelt Tresoar onder andere een kort historisch verhaal, wordt er een filmpje uit het Fries Film Archief vertoond en is er een quiz over dorp en streek.

Meer informatie

De stoomcursus van Tresoar vindt plaats op zondag 15 januari van 15.00 – 17.30 uur in de Skalm te Stiens en is gratis toegankelijk.

Over de auteur

nikkiwp administrator